Trekantet geometri

 Trekantet geometri

Trekantet geometri – det er min måde at blive bedre til at tænke i lige linier. Jeg har aldrig nogensinde været god til matematik og geometri. Logik og lige linier er ikke lige den måde, jeg tænker bedst på. Geometri er noget trekantet og besværligt tidsspilde! Men vender jeg det om, og ser trekantet geometri, ja så giver geometri lige pludselig mening – især når jeg kan anvende den trekantede geometri til at fremstille en fingerring, som den du ser her for oven.

Det var jeg altså overbevist om, indtil jeg fik øjnene op for geometrisk perlesyning (beadweaving).

Med geometrisk beadweaving kan man lave 3 dimensionelle smykker, som både er stramme i linierne og flotte i designet. Man kan lave meget feminine smykker, hvor farvevalget afgør udtrykket. Du kan også lave maskuline smykker, der slår hårdt!

Der er flere teknikker, som du kan bruge når du vi lave geometrisk perlesyning. De 2 vigtigste er Peote-teknikken og RAW-teknikken. Du kan læse om Peyote-teknikken her. RAW-teknikken beskrives her.

Tre eksempler på trekantet geometri

IMG_0338

Lige her over ser du to eksempler på øreringe. – De er trekantet geometri øreringe.

De er lavet på nøjagtigt den samme måde, men giver 2 helt forskellige udtryk: Til venstre er det en dramatisk sort trekant, med en guld’rygrad’, som er god til aftenbrug sammen med den ‘lille sorte’. Til højre er det den samme trekant, men farverne er blevet byttet om. Fra at være meget dramatisk kan den geometriske trekant med sort rygrad nu bruges til en bredere vifte af tøj, lige fra jeans og t-shirts til den lille sorte.

 

trekantet geometri eksempel

Dette armbånd lavede jeg for 4 år siden. Det består af geometriske trekanter i forskellige størrelser, som er syet sammen ‘ud-i-et’. Det er altså et rør af trekanter, som danner armbåndet. Designet er mit eget og det fremkom samtidigt med at jeg syede armbåndet. Jeg havde ikke nogen plan eller opskrift. Kun en ide om, at det kunne være sjovt at lave et trekant-armbånd i de græske nationalfarver: Blå og hvid.

DSC03344

Ja, undskyld kvaliteten af billedet, men her er også et armbånd lavet med trekanter i et langt rør. Denne gang har jeg bare vendt rundt på trekanterne.

Geometriske trekanter kan varieres i det uendelige. Du kan også se et eksempel på et unikt 3-dimensionelt geometrisk armbånd her

følg mig
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinrssyoutube
del med andre
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *